Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Majoituspalveluiden kysyntä kasvoi 1,5 prosenttia vuonna 2018
9.4.2019
Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin yli 22 miljoonaa yöpymisvuorokautta, joista noin 15,4 miljoonaa oli kotimaisten ja runsaat 6,8 miljoonaa ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä vuonna 2018. Majoituspalvelujen ulkomainen ja kotimainen kysyntä kasvoi kumpikin 1,5 prosenttia edellisvuodesta. Majoituspalvelujen kokonaiskysyntä kasvoi saman verran, eli kaikkiaan 1,5 prosenttia vuonna 2018.

Seuraava julkistus:
26.4.2019

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Muutoksia Majoitustilaston kohdejoukossa
8.3.2018
Majoitustilaston kohdejoukkoa on tarkistettu ja siihen on lisätty muutamia hotelli- ja hostellitoimialoilla toimivia majoitusliikkeitä vuoden 2017 tammikuun tiedoista alkaen.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 18.4.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html