Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kotimaiset yöpymiset elpyivät hieman toukokuussa 2021
24.6.2021
Edellisvuoden toukokuussa koettu poikkeuksellisen suuri majoituskysynnän romahtaminen näkyy nyt korkeina kasvulukuina. Kuitenkin vuoden 2019 toukokuun kotimaisten yöpymisten tasoon verrattaessa oltiin toukokuussa 30 prosenttia alemmalla tasolla. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kotimaiset yöpymiset olivat 24 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 49 prosenttia alemmalla tasolla kuin toukokuussa 2019. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät vuoden 2019 toukokuusta 85 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 72 000. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 0,85 miljoonaa, mikä oli 46 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Majoitustilaston tietokantataulukoiden EU-maaryhmä muuttunut
27.2.2020
Majoitustilaston tietokantataulukoissa käytetty EU-maaryhmä ei enää sisällä Britanniaa, joka erosi Euroopan unionista 31.1.2020.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 26.7.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html