Ajankohtaista

Uutiset

26.11.2021 Joka kymmenes avopariperhe muuttaa vuosittain erilleen

Avopariperheiden erilleen muutoissa näkyvä kehitys on ollut varsin maltillista avoliittojen yleistyessä 2010-luvulla. Avoparien eronneisuus oli 1990-luvun puolivälissä hieman yleisempää – tuolloin 12 prosenttia pareista muutti vuosittain erilleen. (Tieto&trendit)

23.11.2021 Yksityisen sektorin työvoimakustannukset laskivat vuoden 2020 loka-joulukuussa 1,0 prosenttia

Kokeellisen työvoimakustannusindeksin mukaan tehdyn työtunnin kustannus laski viime vuoden loka-joulukuussa teollisuuden toimialoilla 1,9 prosenttia, rakentamisen toimialalla 0,8 prosenttia ja yritystalouden palvelualoilla 1,1 prosenttia edellisvuodesta.

23.11.2021 Huono sato ja kohoavat kustannukset eivät enää automaattisesti nosta ruuan hintaa

Elintarvikkeiden hintakilpailu on kovaa, ja tavallinen viljelijä jää siinä pelissä teollisuuden ja kaupan jalkoihin, kirjoittaa Ilkka Lehtinen Tieto&trendit-blogissa. Hän näkee tämän hetken tilanteessa yhtäläisyyttä kolmen vuoden takaiseen huonoon satoon.

Lisää uutisia

Asiantuntijoita teemoittain

Kaipaatko haastateltavaa tai puhujaa seminaariin? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

PÄRE-tietojärjestelmää uudistetaan

Hankkeen tavoitteena on vastata ilmastonmuutoksen, kiertotalouden ja energiamurroksen tuomiin tietotarpeisiin.

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&Trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 29.11-5.12.2021

Siirry tilauslomakkeelle

Seuraa tilastojulkistuksia RSS-syötteiden avulla

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 26.11.2021