Suomen virallinen tilasto

Aluetilinpito

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Talous kasvoi parhaiten Kanta-Hämeessä ja Ahvenanmaalla vuonna 2019
25.11.2020
Alueellinen arvonlisäys kasvoi kiintein hinnoin mitattuna vuonna 2019 noin puolessa maakunnista. Maakunnista parhaiten pärjäsivät Kanta-Häme ja Ahvenanmaa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen aluetilinpidon uusiin tietoihin vuosilta 2000-2019. Laskelmissa on käytetty syyskuun 2020 kansantalouden tilinpidon tietoja. Vuoden 2019 osalta tiedot ovat ennakollisia ja tarkentuvat tulevissa julkistuksissa.

Kuvaus: Aluetilinpito on kansantalouden tilinpidon alueellinen laajennus, jonka tietoja on saatavilla seutukunnittain, maakunnittain ja suuralueittain sekä tarvittaessa muilla kuntapohjaisilla aluejaoilla. Tilastossa on tarjolla myös vertailua alueiden rakenteista, niiden kehityksestä ja tasoeroista. Vertailun perustana on useimmiten koko maa, joskus myös EU -maat.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: aluekehitys, aluetalous, aluetilinpito, arvonlisäys, bruttokansantuote, investoinnit, kansantalouden tilinpito, kotitaloudet, käytettävissä olevat tulot, maksetut tulonsiirrot, saadut tulonsiirrot, tarjonta, tulonsiirrot, tulot, tuotanto, työlliset, työllisyys.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Aluetilinpidon ennakkotiedot
9.12.2016
Joulukuusta 2016 lähtien julkaistaan aluetilinpidon tuotannon ja työllisyyden tilien tietoja nopeutetulla aikataululla.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Aluetilinpito [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-3393. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 27.10.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/altp/index.html