Suomen virallinen tilasto

Aluetilinpito

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Talous kasvoi kaikissa Suomen maakunnissa vuonna 2017, voimakkainta kasvu oli Etelä-Karjalassa
5.12.2018
Alueellinen arvonlisäys kasvoi kiintein hinnoin mitattuna vuonna 2017 niin koko maassa kuin jokaisessa maakunnassakin. Maakunnista parhaiten pärjäsivät Etelä-Karjala, Kymenlaakso ja Keski-Pohjanmaa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen aluetilinpidon uusiin tietoihin vuosilta 2000-2017. Laskelmissa on käytetty heinäkuun 2018 kansantalouden tilinpidon lukuja. Vuoden 2017 osalta tiedot ovat ennakollisia ja tarkentuvat tulevissa julkistuksissa.

Seuraava julkistus:
27.11.2019

Kuvaus: Aluetilinpito on kansantalouden tilinpidon alueellinen laajennus, jonka tietoja on saatavilla seutukunnittain, maakunnittain ja suuralueittain sekä tarvittaessa muilla kuntapohjaisilla aluejaoilla. Tilastossa on tarjolla myös vertailua alueiden rakenteista, niiden kehityksestä ja tasoeroista. Vertailun perustana on useimmiten koko maa, joskus myös EU -maat.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: aluekehitys, aluetalous, aluetilinpito, arvonlisäys, bruttokansantuote, investoinnit, kansantalouden tilinpito, kotitaloudet, käytettävissä olevat tulot, maksetut tulonsiirrot, saadut tulonsiirrot, tarjonta, tulonsiirrot, tulot, tuotanto, työlliset, työllisyys.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Aluetilinpidon ennakkotiedot
9.12.2016
Joulukuusta 2016 lähtien julkaistaan aluetilinpidon tuotannon ja työllisyyden tilien tietoja nopeutetulla aikataululla.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Aluetilinpito [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-3393. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 14.11.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/altp/index.html