Ajankohtaista

Uutiset

16.4.2021 Tilastokeskus palkitsi koululaisten tilastoprojekteja

Tilastokeskus jakoi stipendejä lapsille ja nuorille, jotka hyödynsivät tilastomenetelmiä projekteissaan Luma-keskus Suomen StarT-hankkeessa. Stipendin saivat Oulun Haukiputaan lukion Lukiolaisten ilmastolaskuri -projekti sekä lahtelaisen Länsiharjun alakoulun Green Lahti 2021 -projekti. 

16.4.2021 Kuinka monta tuomiota annettiin taskuvarkauksista tai asuntomurroista?

Tilastokeskuksessa on kokeiltu koneoppimista varkausrikosten luokittelemisessa, ja nyt yli 20 000 syytteen isoa massaa on saatu jaoteltua tarkemmin. Koneoppimisen tuoma lisätieto on hyödyllistä tilastoinnin kannalta, kirjoittavat Kimmo Haapakangas ja Salla Tuominiemi Tieto&trendit-artikkelissa.

15.4.2021 YK:n kestävän kehityksen mittaaminen uudistui – datan kattavuus heikkeni Suomessa

Indikaattoritietokannan toistaiseksi suurin uudistaminen on viety päätökseen: indikaattoreiden määrä kasvoi aiemmasta 244:stä 247 indikaattoriin ja useita indikaattoreita korvattiin uusilla. Kehitysmaille tärkeät asiat painottuivat uudistuksessa, kirjoittaa Jukka Hoffren Tieto&trendit-blogissa. 

Lisää uutisia

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 19.-25.4.2021

Siirry tilauslomakkeelle

Seuraa tilastojulkistuksia RSS-syötteiden avulla

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. Voit seurata Tieto&trendit-sisältöjä tilaamalla sähköpostiisi kerran kuukaudessa ilmestyvän juttukoosteen.

Siirry tilauslomakkeelle

Yhteystiedot

Päivitetty 16.4.2021