Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma

Valtiovarainministeriö järjestää koulutusohjelman, jonka tarkoituksena on kouluttaa kuntayhtymiä sekä kunta- ja maakuntatoimijoita tulossa oleviin taloustiedon hallinnan, raportoinnin ja tilastoinnin uudistuksiin.

Koulutuksissa käsitellään kuntayhtymiä, kuntia sekä maakuntia koskevien taloustietojen yhteisiä määrityksiä ja niiden soveltamista, uusia taloustietojen raportointimalleja ja raportointiin liittyviä palveluja sekä tarvittavaa ohjeistusta. Koulutukset ovat samanaikaisesti sekä Kuntatieto-ohjelman että hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanoa.

Koulutuksiin liittyvät ensimmäiset infotilaisuudet järjestetään

tiistai 14.11.2017 klo 9-16, Oulu, Original Sokos Hotel Arinan koulutustilat, Kauppakeskus Valkea, 4.krs, Isokatu 25. Ilmoittautuminen 3.11.2017 mennessä. Infotilaisuuden esitykset.

torstai 30.11.2017 klo 9-16, Helsinki, Royal at Crowne Plaza, Mannerheimintie 50. Ilmoittautuminen 20.11.2017 mennessä. Helsingin infotilaisuutta on mahdollista seurata myös webinaarina ja siitä tehdään myös tallenne. Infotilaisuuden esitykset.

Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

 

Infotilaisuuksissa käsitellään kuntien ja maakuntien uudistuksen tilannetta yleisesti. Mitä tarkoittaa kuntien raportoinnin kannalta uusi, automatisoitu raportointipalvelu? Miten taloustiedon tietosisältö muuttuu ja miten talousraportointi hoidetaan jatkossa? Miten kuntien, kuntayhtymien ja maakuntien talous- ja toimintatiedot tulee jatkossa toimittaa?

Tietoa infotilaisuudesta saa mielellään välittää myös muille kuntasektorin kollegoille ja kutsua heidät mukaan koulutukseen.

Koulutus on osallistujille maksuton.

Lisätietoja:
Sisällöstä: Valtiovarainministeriö Niina Huotari, etunimi.sukunimi@vm.fi
Ilmoittautumisesta, järjestelyistä ym.: Tilastokeskus Leila Kaunisharju, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi
Kunta- ja maakuntatalouden tietopalvelusta: Valtiokonttori Anne Melanen, etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi

Valtiovarainministeriö

Tilastokeskus, Valtiokonttori, Kuntaliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Päivitetty 4.12.2017