Suomen virallinen tilasto

Rakennus- ja asuntotuotanto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni ensimmäisellä neljänneksellä
26.5.2016
Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 tammi-maaliskuussa 7,5 miljoonalle kuutiometrille, joka on 3,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Teollisuus- ja varastorakennuksille sekä liike- ja toimistorakennuksille myönnetty kuutiomäärä vaikutti lupien kokonaismäärän laskuun. Asuinrakentamiseen rakennuslupia myönnettiin edelleen tilavuudella mitattuna enemmän kuin vuotta aiemmin.

Seuraava julkistus:
23.6.2016

Kuvaus: Rakennus- ja asuntotuotantotilasto kuvaa rakennusluvanvaraisen rakennustoiminnan määrää ja tuotannon volyymia. Tilasto kuvaa kotimaista rakennustuotantoa lopputuotteen näkökulmasta. Määrää tilastossa mitataan rakennushankkeen tilavuudella ja asuntojen lukumäärällä. Uudisrakentamisen volyymi-indeksi kuvaa kotimaan talonrakentamisen uudisrakentamisen kiinteähintaisen arvon muutosta vertailuajankohtaan, indeksin perusvuoteen nähden. Tilastoon eivät sisälly lupaa edellyttävät muutostyöt ja korjaukset.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asunnot, asuntotuotanto, rakennukset, rakennusluvat, rakennustuotanto, rakentaminen, talonrakennus, uudisrakentamisen volyymi-indeksi.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rakennus- ja asuntotuotantotilaston tuotantokatko jatkuu estimoituja tietoja julkaistaan 19.5.2015 
7.5.2015
Tammikuussa alkanut rakennus- ja asuntotuotantotilaston tuotantokatko jatkuu toistaiseksi.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennus- ja asuntotuotanto [verkkojulkaisu].
ISSN=1796-3257. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 30.5.2016].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ras/index.html

Jaa