Uutisia 25.8.2021

Tilastokesään kuuluu paljon dataa ja kavereita

Kesän aikana Tilastokeskuksen tehtävissä on ahertanut lähes 50 korkeakouluharjoittelijaa. Työtehtävien kirjo on ulottunut koodaamisesta ja datan käsittelystä artikkeleiden toimittamiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

”Mun työn jälki näkyy siinä, että olen koodannut ohjelmia, joita käytetään myöhemmin tilastotuotannon kehittämisessä”, kertoo työmarkkinatilastojen korkeakouluharjoittelija Tuomo Heikura. ”Näin lomakaudella olen päässyt tekemään hyvin vastuullisia tehtäviä, esimerkiksi välittämään Suomen kannan erilaisiin asioihin EU-tasolla”, sanoo kansainvälisten asioiden tiimissä toimiva Anniina Urvas.

Harjoittelun aikana uutta oppia on kertynyt niin tietotekniikasta, tilastotieteestä, haastattelutiedonkeruista kuin EU-lainsäädännöstäkin. ”Olen oppinut paljon erilaisista aiheista, koska olen editoinut hyvin erilaisia tekstejä. Aiemmin en esimerkiksi tiennyt, mitä väestöllinen keskipiste tarkoittaa”, kuvailee Tieto&trendit-toimittajaharjoittelija Anna Kananen.

Etätyö on mahdollistanut harjoittelun suorittamisen omalta kotipaikkakunnalta käsin, ja tänä vuonna harjoittelijoita on ollut ympäri Suomea aina Oulua myöten. Työkavereiden kanssa työskentely on ollut tiivistä etänäkin. ”Olen saanut tehdä töitä itsenäisesti, mutta olen saanut aina apua, kun olen sitä tarvinnut”, toteaa haastattelutiedonkeruun harjoittelija Ida Zinne.

Etätyöskentelystä huolimatta korkeakouluharjoittelijat ovat päässeet myös verkostoitumaan keskenään. ”Parasta kesässä on ollut mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi muihin korkeakouluharjoittelijoihin tutustuminen”, Anna summaa.

Ensi kesän harjoittelijoiden haku aukeaa joulukuussa. Paikat tulevat hakuun valtiolle.fi -palveluun ja tiedoksi verkkosivuillemme. Haemme vuosittain monien eri koulutusalojen korkeakouluharjoittelijoita.

Katso video Tilastokesä 2021 YouTubessa