Suomen virallinen tilasto

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Teollisuuden jalostusarvosta 57 prosenttia henkilöstökuluihin 2017
18.12.2018
Teollisuusyritysten (TOL C) yhteenlaskettu jalostusarvo oli 29,6 miljardia euroa. Jalostusarvoa kertyi 2,6 miljardia euroa enemmän kuin edellisvuonna. Palkkoja ja muita henkilöstökuluja maksettiin 16,8 miljardia euroa. Näin jalostusarvon ja henkilöstökulujen suhde eli reaalituottavuus oli 1,7 vuonna 2017. Teollisuuden reaalituottavuus on viime vuosina kohentunut, mutta koko toimialan kymmenen vuoden takaiselle tasolle ei vielä ole ylletty. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen Rakenne- ja tilinpäätöstilastosta.

Seuraava julkistus:
26.9.2019

Kuvaus: Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto kuvaa Suomessa toimivia yrityksiä. Tilasto sisältää toimialoittaisia tietoja yritysten lukumäärästä, henkilöstöstä, tilinpäätöksistä sekä liikevaihdon ja kulujen erittelystä. Yritysten tilinpäätöstiedoilla kuvataan toimialojen tuloksen muodostumista, kannattavuutta ja taseen rakennetta. Tarkasteltavina muuttujina ovat tuloslaskelman ja taseen tiedot ja niiden pohjalta lasketut tunnusluvut. Tilasto sisältää myös tietoja yritysten kasvusta ja selviämisestä aloitusvuoden jälkeen.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: yritykset, toimialat, henkilöstö, tilinpäätös, liikevaihto, tuloslaskelma, taseet, kannattavuus, jalostusarvo, investoinnit.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen StatFin -tietokantataulukot päivitetty Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston yhteyteen
18.12.2018
Voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen tietokantataulukot (taulukot 9-10) on päivitetty StatFin -palveluun Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston yhteyteen.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2342-6217. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 16.9.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/yrti/index.html