tk-icons
Sivuston näkymät

Marjo Bruun Tilasto­keskuksen podcastissa: ”Nyt uskalletaan kyseen­alaistaa”

17.7.2018

Enää ei riitä että arvo­valtainen ihminen väittää jotain todeksi, pohtii Tilasto­keskuksen pää­johtaja Marjo Bruun Totuuden ammattilaiset -podcastissa. Keskustelussa toimittaja Tuomas Enbusken kanssa Bruun toivoo, että tilastoja käytettäisiin enemmän.

Bruun kuitenkin ymmärtää myös, että tunteisiin vetoavat tarinat ja epä­kohdat saavat suuremman huomion kuin vaikkapa tilasto­tiedot, jotka kertovat että Suomella ja maailmalle menee entistä paremmin.

”Ihmisen perusselviytymis­keino liittyy siihen, että aina katsotaan, mitä voisi tehdä vielä paremmin. Ja jotta voisi löytää, mitä voisi vielä parantaa, on kiinnostavaa löytää epä­kohtia, joihin pitäisi saada parannusta.”

Useammin kuin Suomen asioista pää­johtajalta kysytään suku­juhlissa, ovatko Kreikan tilastot nyt kunnossa. Mitä Bruun vastaa? Ja entä Suomen ”vale­työlliset”, jotka tilastoidaan tunnin työllä työllisiksi?

Näistä ja muista tilastojen luku­taitoon ja tilastolliseen yleis­sivistykseen liittyvistä kysymyksistä enemmän podcastissa.

Keskustelu jatkuu SuomiAreenalla Porissa. Tilasto­keskus järjestää tilaisuuden teemalla ”Totuuden ammattilaiset: keskustelua valheen ja totuuden jäljistä” perjantaina 20.7. klo 11.30-12.30.

Asiantuntijakeskus Bepopin lavalla Bruunin ja Enbusken lisäksi totta ja valetta jäljittävät kansan­edustaja Sirkka-Liisa Anttila, tubettaja Roni Bäck, Kriittisen korkea­koulun puhe­taidon opettaja ja Fakta­baarin jäsen Severi Hämäri sekä tuleva Ylen toimitus­johtaja Merja Ylä-Anttila.

Keskustelua voi seurata myös striimattuna SuomiAreena-kanavalta.

Tilaa Tieto&trendit-juttukooste sähköpostiisi

Blogikirjoitukset eivät ole Tilastokeskuksen virallisia kannanottoja. Asiantuntijat kirjoittavat omissa nimissään ja vastaavat kukin omista kirjoituksistaan.

Kommentit

Lue samasta aiheesta:

Blogi
14.7.2017
Senni Luttinen

Osallistuessaan ensi kertaa SuomiAreenaan Tilastokeskus toi mukanaan nyyttäripöytään keskustelun vauvakadosta. Miksi siitä puhutaan nykyajan nuorten syynä, kun ilmiö on yliaktuaari Markus Rapon mukaan jatkunut jo 20 vuotta?