Suomen virallinen tilasto

Kaupan liikevaihtokuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kaupan liikevaihdon kehitys tammikuussa edelliskuukausia heikompaa
13.3.2019
Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi tammikuussa 0,6 prosenttia vuoden 2018 tammikuuhun verrattuna. Aiempina kuukausina kaupan liikevaihdon kehitys on ollut positiivisempaa ja se on kasvanut kolmena edellisenä kuukautena yli kaksi prosenttia. Työpäiväkorjattu myynnin määrä, josta hintojen muutoksen vaikutus on poistettu, laski tammikuussa 0,3 prosenttia edellisvuoden tammikuuhun verrattuna. Sekä liikevaihdon että myynnin määrän kehitystä heikensi tammikuussa autokaupan supistuminen.

Seuraava julkistus:
26.3.2019

Kuvaus: Kaupan liikevaihtoindeksi kuvaa kaupan yritysten liikevaihdon kehitystä. Liikevaihtoa kuvataan toimialojensa suurimpien yritysten osalta myyntitiedustelussa kysyttävällä liikevaihdolla ja muiden yritysten osalta Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistosta saatavilla myyntitiedoilla. Liikevaihto ei sisällä arvonlisäveroa. Lisäksi kaupasta tuotetaan myynnin määräindeksi, josta hintojen vaikutus on poistettu.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: ajoneuvot, autokauppa, autot, indeksit, kauppa, liikevaihto, moottoriajoneuvot, suhdannevaihtelut, toimialat, tukku- ja vähittäiskauppa, tukkukauppa, vähittäiskauppa, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Liikevaihtokuvaajien julkistusviive lyhenee aikasarjamallinnuksen käyttöönoton ansiosta
14.2.2019
Teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden liikevaihtokuvaajien julkistusviive lyhenee tammikuun 2019 tiedoista alkaen kuukaudella.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Kaupan liikevaihtokuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-0912. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 19.3.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/klv/index.html