Uutisia 14.1.2021

Tilastokeskus mukana virtuaalisilla Educa-messuilla

Johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään tänä vuonna verkossa. Tilastokeskus on mukana omalla virtuaalisella osastolla, joka esittelee opettajille suunnattuja tuotteita ja palveluita.

Tiedon haku ja sen tulkinta sekä luotettavien tietolähteiden tunnistaminen ovat tärkeitä digiajan taitoja. Tarjoamme oppimisen ja opettamisen tueksi erilaisia maksuttomia palveluita, kuten verkkotapaamisia, tilasto-oppaita itsenäiseen opiskeluun ja tilastokilpailuja. Tilastokeskuksen aineistoja voi käyttää paitsi matematiikan, myös esimerkiksi yhteiskuntaopin, maantiedon, terveystiedon ja historian opetuksessa.

Tilasto-olympialaiset

Vuosittain järjestettävä Tilasto-olympialaiset kannustaa nuoria lukujen pariin. Samalla oppilaat tutustuvat tutkimusprosessiin ja oppivat ryhmätyötaitoja. Kansainväliseen kilpailuun osallistutaan 1–3 henkilön joukkueella. Kilpailussa on hyvät rahapalkinnot ja mahdollisuus palkintomatkoihin.

Katso Tilasto-olympialaisista kertova video Tilastokeskuksen YouTube-palvelusta

Kuinka tehdään tilastotutkimus ja mistä löytyvät oikeat tilastot?

Tilastotieto kuvaa ja jäsentää ympäröivää maailmaa ja tekee ilmiöistä ymmärrettäviä. Tiedonhakuopas neuvoo, miten tilastotietoa kannattaa lähteä etsimään ja millaisiin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota tilastotietoja käytettäessä. Tutkimuksen tekeminen puolestaan opettaa tekemään tulkintoja kerätyistä tiedoista ja vahvistaa tilastotiedon lukutaitoa. Lapsille ja nuorille suunniteltu verkko-opas neuvoo kyselytutkimuksen toteuttamisessa. Molemmat verkko-oppaat ovat maksuttomia.

Educa verkossa 2021 tapahtuma järjestetään 29.–30.1.2021. Tilastokeskuksen virtuaaliosasto on jo avattu, tervetuloa tutustumaan.