Uutisia 11.2.2021

Markus Sovala Tilastokeskuksen pääjohtajaksi

Valtioneuvosto on nimittänyt Markus Sovalan Tilastokeskuksen pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi 1.3.2021 alkaen. Sovala siirtyy pääjohtajaksi valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorin tehtävästä. Tilastokeskuksessa yhdeksän vuotta pääjohtajana toiminut Marjo Bruun jäi eläkkeelle tammikuun lopussa.
 alt=””

Markus Sovala. Kuva: Tommi Tolkki, VM

”Tiedon strateginen merkitys on digitalisaation vuoksi kasvanut, koska siitä saadaan nyt enemmän toiminnallisia hyötyjä irti. Tilastokeskus on tietoalan suurtoimija sekä yksi maailman vanhimpia ja arvostetuimpia tilastotaloja. On erittäin kiinnostavaa päästä vetämään huippuammattilaisista koostuvaa joukkuetta. Yrityksien hallussa on paljon informaatiota – toivottavasti löydämme yhteisiä intressejä. Tärkeä kehittämissuunta on lisäksi tiimiytyä muiden digi- ja tietoviranomaisten kanssa myös aluetasolla”, arvioi Sovala.

Sovalan mukaan nykyisissä poikkeusoloissa on opittu paljon uutta työstä ja sen tekemisestä: ”Etätyö ja monipaikkainen työ jäävät varmasti aiempaa vahvemmin käytännöiksi. Meillä on hieno mahdollisuus yhdistää työtä ja vapaa-aikaa aiempaa joustavammin – ei hukata sitä.”

Sovala työskentelee tällä hetkellä valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattorina. Tätä ennen Sovala on työskennellyt muun muassa muutosjohtajana Uudenmaan liitossa, valtiovarainministeriön kansantalousosaston osastopäällikkönä ja apulaisbudjettipäällikkönä, neuvonantajana Maailmanpankissa sekä ohjelmajohtajana kauppa- ja teollisuusministeriössä.

Tilastokeskus on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto, jonka tehtävänä on yhdistää tieto tilastoiksi ja tietopalveluiksi kansalaisten, yritysten, julkishallinnon ja tutkimustoiminnan käyttöön. Tilastokeskuksen tavoitteena on kehittyä tilastojen tuottajasta vaikuttavan tiedon tarjoajaksi ja tukea luotettavan tiedon entistä tehokkaampaa käyttöä. Tilastokeskuksessa työskentelee noin 800 eri alojen asiantuntijaa.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Hanna Ikäheimo puh. 029 551 3025