Uutisia 3.2.2021

Kuntapohjaiset tilastointialueet -paikkatietoaineisto päivitetty

Tilastokeskus on päivittänyt avoimia paikkatietoaineistojaan. Paikkatietojen rajapintapalvelussa on julkaistu vuoden 2021 Kuntapohjaiset tilastointialueet kahdessa eri mittakaavassa (1:1 milj. ja 1:4,5 milj.).

Kuntapohjaisia tilastointialueita ovat kunnat, seutukunnat, maakunnat, suuralueet, aluehallintovirastot (AVI) ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY), vaalipiirit ja työssäkäyntialueet. Kuntapohjaiset tilastointialueet vastaavat kyseisen tilastovuoden tilastoissa käytettyjä aluejakoja. Kartta- ja tilastoaineistoja yhdistämällä on mahdollista tehdä erilaisia teemakarttoja esimerkiksi jollain paikkatieto-ohjelmalla. Vuosiversioiden lisäksi tilastointialueista julkaistaan aineisto ilman vuosimääritettä. Tämä aineisto päivittyy esimerkiksi sovelluksissa tai verkkosivulle upotetussa kartassa automaattisesti.

Aineiston saa käyttöön joko Tilastokeskuksen paikkatietojen rajapintapalvelusta (WMS/WFS) tai karttapalvelusta, josta voi pelkän katselun lisäksi ladata karttatasoja itselleen. Tarkempia ohjeita paikkatietoaineistojen käyttöönottoon löytyy Paikkatietoaineistot -sivulta, josta on myös linkit aineistojen kuvailutietoihin Paikkatietohakemistoon. Tilastokeskuksen avoimet paikkatietoaineistot löytyvät myös kansallisesta paikkatietoportaalista, Paikkatietoikkunasta.

Tilastokeskuksen avoin data
Tilastokeskuksen karttapalvelu
www.paikkatietoikkuna.fi