Suomalaisten rahapelaaminen 2019

Mitä tutkitaan?

Suomalaisten rahapelaaminen 2019 -tutkimus on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen teettämä kysely, jonka Tilastokeskus toteuttaa nyt toista kertaa. Tutkimusta on tehty vuodesta 2003 alkaen neljän vuoden välein. Kyselyssä kartoitetaan suomalaisten rahapelaamiseen liittyviä mielipiteitä ja pelaamista, kuten Loton, hevospelien, rahapeliautomaattipelien, raaputusarpojen sekä internetissä pelattavien pelien pelaamista.

Milloin ja miten tiedot kerätään?

Tilastokeskus kerää tiedot puhelinhaastatteluin syys-marraskuussa. Tutkimukseen on satunnaisesti poimittu 7 800 Suomessa asuvaa 15–74-vuotiasta henkilöä. Tutkimukseen valittua henkilöä ei voi korvata toisella henkilöllä.

Tietosuoja

Tilastokeskus on valtion virasto, joka tekee yhteiskuntaoloja kuvaavia tilastoja ja tutkimuksia. Tilastokeskuksessa tietoja käsittelevillä on lakiin perustuva vaitiolovelvollisuus. Julkaistavista tutkimustuloksista ei voi erottaa yksittäisen vastaajan tietoja.

Tietosuojailmoitus löytyy THL:n sivuilta: thl.fi/rahapelitutkimus2019 

Miten kyselyyn vastataan?

Tilastokeskuksen tilastohaastattelijat keräävät tiedot puhelinhaastatteluna. Kysymyksiin vastaaminen ei edellytä valmistautumista.

 

Lisätiedot

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL):
erikoistutkija Anne Salonen, puh. 029 524 8125, etunimi.sukunimi@thl.fi
tutkija Kalle Lind, puh. 029 524 6084, etunimi.sukunimi@thl.fi

Tilastokeskus, Tiedonhankinta:
yliaktuaari Niina Sarén, 029 551 3332, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi
yliaktuaari Johanna Koivula, puh. 029 551 3571, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi