Suomen virallinen tilasto

Opiskelijat ja tutkinnot

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijamäärä 1,3 miljoonaa
22.10.2021
Tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijoiden kokonaismäärä oli 1,35 miljoonaa vuonna 2020. Opiskelijamäärä kasvoi lukio-, ammattikorkea- ja yliopistokoulutuksessa ja väheni peruskouluopetuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen koulutustilastoihin.

Kuvaus: Tilasto kuvaa esi- ja perusopetuksen sekä perusasteen jälkeisen tutkintotavoitteisen koulutuksen oppilaita ja opiskelijoita sekä tutkinnon suorittaneita. Tilastossa on tietoja mm. opiskelijoiden ja tutkinnon suorittaneiden iästä, liikkuvuudesta, kansalaisuudesta ja äidinkielestä. Perusasteen jälkeisellä koulutuksella tarkoitetaan lukiokoulutusta, ammatillista koulutusta, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutusta. Tilastolain mukaisesti tilaston perustana olevat henkilötiedot ovat salaisia. Niistä tehdyt tilastot ovat pääsääntöisesti julkisia. Tilaston tiedot julkaistaan vuosittain.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, koulutus, oppilaat, opiskelijat, oppilaitokset, tutkinnon suorittaneet, tutkinnot, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Koulutustilastoja yhdistetään
23.3.2021
Tilastokeskus yhdistää koulutussektorittaisia tilastoja.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Opiskelijat ja tutkinnot [verkkojulkaisu].
ISSN=2737-0399. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.1.2022].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/opiskt/