Aiheet
Yritykset

Helmikuussa 2023 pantiin vireille 303 konkurssia

tiedote | Konkurssit ja yrityssaneeraukset 2023, helmikuu

Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 2023 pantiin vireille 303 konkurssia, mikä on 109 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 357, mikä on 556 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2022 helmikuussa.

Pääkohdat

  • Helmikuussa 2023 pantiin vireille 303 konkurssia
  • Helmikuussa 2023 henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikiaan 1 357 henkilötyövuotta.

Eniten konkursseja laitettiin vireille toimialalla muut palvelut

Helmikuussa 2023 lukumääräisesti vähiten konkursseja laitettiin vireille maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla, jossa oli 6 konkurssia. Vastaavasti eniten konkursseja laitettiin vireille toimialalla muut palvelut. Toimialalla pantiin vireille 102 konkurssia. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Tulevat julkaisut

Taustatiedot

Dokumentaatio
Viittausohje

Tilaston asiantuntijat

Tiedustelut ensisijaisesti
Muut asiantuntijat
Vastaava osastopäällikkö

Miksi tätä sisältöä ei näytetä?

Tämä sisältö ei näy, jos olet estänyt evästeiden käytön. Jos haluat nähdä sisällön, tarkista evästeasetuksesi.