Tutkimusaineistojen etäkäyttö ja tietosuoja -seminaari

Aika: torstaina 27.2.2014 klo 9:00

Paikka: Tilastokeskus, Työpajankatu 13, 2. kerros, Auditorio 1

Seminaarissa esitellään tutkijoille tärkeitä tietoja uusiutuneen tilastolain vaikutuksista aineistoluovutuksiin, yksikkötason aineistojen käsittelystä etäkäyttöjärjestelmässä ja etäkäyttöjärjestelmän toiminnasta ja tietoturvasta. Tilaisuudessa esitetään myös etäkäyttöjärjestelmän kehittämistä osana kansallista rekisteri- ja mikroaineistojen tutkijapalvelu-hanketta.

Tutkimusaineistojen etäkäyttö on tietoturvallinen tapa luovuttaa yksikkötason aineistoja tutkimustarkoituksiin. Tilastokeskus otti etäkäyttöjärjestelmän aineistojen luovutustavaksi vuonna 2010, jonka jälkeen erityisesti yritysaineistoja käsittelevät tutkijat ovat analysoineet tutkimusaineistojaan etätyöpöydällä. Uusiutuneen tilastolain myötä henkilöaineistojen luovutuksiin on tullut muutoksia. Yhä enemmän aineistoluovutuksia on siirretty etäkäyttöjärjestelmään.

Tilaisuuden yhteydessä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja etäkäyttöön, tietosuojaan ja tutkimusinfrastruktuuriratkaisuihin liittyen. Tapahtuma on avoin kaikille tutkimusaineistojen etäkäytöstä kiinnostuneille.

Ohjelma:

Ilmoittautumiset sähköpostitse 24.2. mennessä tutkijapalvelut@tilastokeskus.fi

Lisätietoja: Marianne Johnson, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi, p. 09 1734 3777


Päivitetty 28.2.2014