Suomen virallinen tilasto

Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Rikesakkoja määrättiin 22 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin
26.9.2018
Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2017 rikesakkoja annettiin 22 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhteensä rikesakkoja oli noin 330 600. Näistä 83 prosenttia oli seurausta kameravalvonnasta. Kameravalvonnan avulla määrättyjä rikesakkoja oli 54 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. Lähes puolet vuonna 2017 määrätyistä rikesakoista oli 170 euron suuruisia.

Seuraava julkistus:
26.9.2019

Kuvaus: Tilasto sisältää tietoja ensimmäisessä oikeusasteessa tuomituista rangaistuksista, tuomitsematta jätetyistä ja hylätyistä syytteistä. Käräjäoikeuksissa ja hovioikeus ensimmäisenä oikeusasteena syytettyjen lisäksi tilastossa ovat mukana syyttäjän antamat rangaistusmääräyssakot ja poliisi-, tulli- tai rajavartiomiehen määräämät rikesakot. Yleissääntönä on, että henkilö esitetään tilastossa yhtä monta kertaa kuin hänestä on tehty edellä mainittuja ratkaisuja. Toinen keskeinen tilastossa sovellettava esitystapa on niin sanottu päärikos-sääntö. Sen mukaan kutakin syytettyä tai tuomittua kuvataan ratkaisun ankarimman rangaistuslajin törkeimmällä rikoksella.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, päihteet, rangaistukset, rikokset, rikosasiat, sakko, syytetyt, tuomiot, ulkomaalaiset, uusintarikollisuus, vankeus.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Julkaisun liitetaulukoita on korvattu PX-Web -tietokantataulukoilla
9.12.2009
PX-Web -taulukoissa esiintyvät luvut poikkeavat vähäisissä määrin aiemmin liitetaulukoissa esiintyvistä luvuista.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-6680. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.8.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/syyttr/index.html