Suomen virallinen tilasto

Panos-tuotos

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Palkansaajakorvausten osuus tuotannon arvosta teollisuustoimialojen suurin koneiden ja laitteiden korjauksessa, huollossa ja asennuksessa vuonna 2015
12.12.2019
Tilastokeskuksen panos-tuotostilaston mukaan palkansaajakorvausten osuus tuotannon arvosta oli koneiden ja laitteiden korjauksessa, huollossa ja asennuksessa teollisuustoimialojen suurin vuonna 2015. 45,8 prosenttia toimialan tuotannon arvosta muodostui palkansaajakorvauksista eli palkoista ja palkkiosta sekä työnantajan sosiaaliturvamaksuista, kun otetaan huomioon tuotteiden valmistuksessa tarvittavat välittömät ja välilliset palkansaajakorvaukset. Kaikkein alhaisin palkansaajakorvauksien osuus tuotoksesta oli öljynjalostuksessa, 10,8 prosenttia. Samalla toimialalla tuontipanosten osuus oli suurin, 72,1 prosenttia.

Seuraava julkistus:
8.4.2020

Kuvaus: Tarjonta- ja käyttötaulukot sekä niihin perustuvat panos-tuotostaulukot kuvaavat yksityiskohtaisesti kansantalouden tuotevirtoja. Ne soveltuvat tuotantotoiminnan rakenteen ja toimialojen välisten riippuvuuksien analysointiin. Taulukot yksityiskohtaistavat kansantalouden tilinpitoa ja muodostavat yhtenäisen kehikon tilinpidon tuotevirtojen kuvaukselle. Kun taulukot laaditaan kiinteänä osana kansantalouden tilinpitoa, ne parantavat myös muiden tilinpidon tietojen laatua.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansantalouden tilinpito, panos-tuotosanalyysi, toimialat, tuonti, tuotanto.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Panos-tuotostilasto täydentyy kiinteähintaisilla taulukoilla
5.12.2018
Vuodesta 2015 lähtien panos-tuotostilastossa tarjontataulukko perushintaan ja käyttötaulukko ostajanhintaan julkaistaan myös edellisen vuoden hintaisina.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Panos-tuotos [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-1994. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 6.4.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/pt/index.html