Suomen virallinen tilasto

Panos-tuotos

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Elintarvike-, juoma- ja tupakkateollisuudessa suurimmat suhteelliset tuotantovaikutukset vuonna 2015
5.12.2018
Toimialalla 10_12 Elintarvike-, juoma- ja tupakkateollisuus oli suurimmat suhteelliset kokonaisvaikutukset Suomen kansantalouden tuotantoon Tilastokeskuksen panos-tuotostilaston mukaan vuonna 2015. Käänteismatriisin kertoimien mukaan toimialan tuottamien tuotteiden loppukäytössä (kulutusmenot + pääoman bruttomuodostus + vienti) tapahtuvan miljoonan euron suuruisen lisäyksen kokonaisvaikutus koko talouden tuotantoon oli 2,25 miljoonaa euroa vuonna 2015. Seuraavaksi suurimmat kokonaisvaikutukset olivat toimialoilla 01 Maatalous ja metsästys sekä 16 Puuteollisuus.

Seuraava julkistus:
12.12.2019

Kuvaus: Tarjonta- ja käyttötaulukot sekä niihin perustuvat panos-tuotostaulukot kuvaavat yksityiskohtaisesti kansantalouden tuotevirtoja. Ne soveltuvat tuotantotoiminnan rakenteen ja toimialojen välisten riippuvuuksien analysointiin. Taulukot yksityiskohtaistavat kansantalouden tilinpitoa ja muodostavat yhtenäisen kehikon tilinpidon tuotevirtojen kuvaukselle. Kun taulukot laaditaan kiinteänä osana kansantalouden tilinpitoa, ne parantavat myös muiden tilinpidon tietojen laatua.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansantalouden tilinpito, panos-tuotosanalyysi, toimialat, tuonti, tuotanto.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Panos-tuotostilasto täydentyy kiinteähintaisilla taulukoilla
5.12.2018
Vuodesta 2015 lähtien panos-tuotostilastossa tarjontataulukko perushintaan ja käyttötaulukko ostajanhintaan julkaistaan myös edellisen vuoden hintaisina.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Panos-tuotos [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-1994. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.11.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/pt/index.html