Suomen virallinen tilasto

Majoitustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 0,7 prosenttia maaliskuussa 2019
26.4.2019
Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 0,7 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin noin 570 000 yöpymisvuorokautta maaliskuussa 2019. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 1,4 prosenttia ja heille tilastoitiin majoitusliikkeissä runsaat 1,3 miljoonaa yöpymisvuorokautta. Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin vajaat 1,9 miljoonaa yöpymisvuorokautta maaliskuussa 2019, mikä oli 1,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Seuraava julkistus:
29.5.2019

Kuvaus: Majoitustilasto kuvaa majoituspalvelujen tarjontaa ja käyttöä sekä tietoja palvelujen käyttäjistä ja yöpymisten määristä. Tarjontaa esitetään majoitusliikkeiden huone -ja vuodekapasiteetin määrällä, käyttö lasketaan myytyjen huoneiden osuudella käytettävissä olevasta huoneiden määrästä (käyttöaste). Majoituspalvelujen kysyntää mitataan myös yöpymisten määrillä. Palvelujen käyttäjät on jaettu koti- ja ulkomaisiin matkailijoihin.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hotellit, kotimaanmatkailu, majoitusliikkeet, majoitustoiminta, matkailu, ulkomaalaiset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Muutoksia Majoitustilaston kohdejoukossa
8.3.2018
Majoitustilaston kohdejoukkoa on tarkistettu ja siihen on lisätty muutamia hotelli- ja hostellitoimialoilla toimivia majoitusliikkeitä vuoden 2017 tammikuun tiedoista alkaen.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Majoitustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-6309. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 22.5.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/matk/index.html