Tapahtumat ja kilpailut

Tilastokeskus järjestää juhlavuoden merkeissä myös tapahtumia ja kilpailuja.

Tilastot käyttöön - Kilpailut medialle ja opiskelijoille

Tilastokeskus järjestää Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaksi tilastojen käyttöön liittyvää kilpailua. Tilastot mediassa -kilpailussa etsimme parasta tilastoja hyödyntävää aineistoa mediassa. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille suunnatussa kilpailussa haemme puolestaan parasta tilastoja havainnollistavaa sähköistä toteutusta.

Tilastot mediassa -kilpailuun voi osallistua esimerkiksi artikkelilla, datavisualisoinnilla, infografiikalla, videolla tai animaatiolla.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille tarkoitettuun Tilastojen havainnollistaminen -kilpailuun voi osallistua sähköisellä kilpailutyöllä, esimerkiksi datavisualisoinnilla, videolla tai animaatiolla.

Kilpailutöiden pohjana voi käyttää monenlaisia tilastoja, esimerkiksi Suomen virallisia tilastoja, tilastotietokantoja ja kansainvälisiä tilastoja. Näkökulma voi olla paikallinen, valtakunnallinen tai globaali.

Kilpailuaika on molemmissa kilpailuissa 6.12.2016–1.10.2017.

Molemmissa kilpailuissa jaetaan 2 000 euron palkinto. Voittajat julkistetaan loppuvuonna 2017.

Tilastot mediassa -kilpailun osallistumisohjeet

Tilastojen havainnollistaminen -kilpailun osallistumisohjeet

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 2016-2017

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 2016–2017 on suunnattu yläkouluille ja lukioille. Kilpailu on osallistujille maksuton ja se soveltuu useampaan oppiaineeseen, kuten matematiikkaan ja historiaan.

Kilpailun aiheena on tällä kertaa Suomen historia. Kilpailun tavoitteena on edistää koululaisten yhteiskunnallisen ja numeerisen tiedon käyttöä ja ymmärtämistä.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa järjestetään kansallinen kilpailu, jossa kilpailutöiden viimeinen palautuspäivä on 27.1.2017. Kansallisten kilpailujen jälkeen eri maiden voittajat kilpailevat kansainvälisestä voitosta sekä yläkoulu- että lukiosarjassa.

Opettaja, ilmoita koulusi mukaan kilpailuun! Lisätietoja kilpailusta

Tilastojulistekilpailun yhteistyökumppanit

 

 

Jaa